Fallskjermkurs

Kurs 1-2018: Dato kommer…
Kurs 2-2018: Dato kommer…
Kurs 3-2018: Dato kommer…
Kurs 4-2018: Dato kommer…

Kurset koster 7.000,- kroner, og inkluderer full opplæring av godkjente instruktører, medlemsavgift i Norges Luftsports Forbund, forsikring og lån av alt nødvendig utstyr mens du er elev. Du får også dine 4 første hopp inkludert i denne prisen!

For bestilling eller spørsmål, kontakt oss via skolesjef@nimbusfsk.no

Vi i Nimbus Fallskjermklubb er glade for at du har valgt oss med tanke på å bli bedre kjent med idretten vår.

Det å hoppe ut av et fly som faktisk er i 100% topp stand, i flere tusen meters høyde, kan for de fleste virke som galskap, vanvidd og lek med livet. Mange kanskje drømmer om å gjøre det, men mangler akkurat det lille som skal til. Kanskje de tror at dette ikke er noe for dem? Eller de vet ikke om de skal «tørre» ta kontakt? Noen tenker kanskje som så: «Det høres veldig spennende ut, men jeg er høyderedd, så da så….» Fallskjermhopping er ofte forbundet med diverse myter. Det som er sant er at hopperne kommer fra de aller fleste sosiale lag og yrkesgrupper. Studenter, direktører, arbeidsledige, bussjåfører m.fl. er blant hopperne. En ting er helt sikkert. Du er kommet ett skritt nærmere bare ved at du har kommet inn på hjemmesiden vår, eller tatt kontakt med oss på en annen måte. Du har sikkert mange spørsmål som du lurer på. Mye som surrer rundt i hodet allerede. Ja kan hende du til og med kjenner en litt skrekkblandet fryd allerede nå ved tanken på å hoppe fallskjerm, mens du leser dette. En del av dine spørsmål finner du her på hjemmesiden, andre spørsmål du måtte ha får du svar på under kurset. Er det noe helt spesielt du lurer på kan du sende en epost til skolesjef@nimbusfsk.no.

Du vil oppleve en glede av hoppingen, samtidig som ørnene blir til sommerfugler, og disse sommerfuglene etter hvert betydelig mindre, mens spenningen er der hele tiden. Spenningen er ikke tanken på om fallskjermen åpner, men tanken på om man får til å gjøre det man har planlagt å utføre under hoppet. Det kan være de deloppgavene som skal utføres under progresjonen. Eller når du er blitt en selvstendig hopper, og du har planlagt å hoppe sammen med noen andre, for å utføre noen formasjoner. Kanskje det er et freestyle program (div salto, svinger m.m.) du skal gjøre. Eller at du har planlagt presisjonshopping – lande så nærme som mulig et sted du på forhånd har bestemt deg for. Som regel kan det stedet være en «T» som legges ut FØR hopping starter. (Det legges ut to duker som danner en «T») Eller simpelthen bare nyte følelsen av det å være helt fri og fly selv. Luften er et fantastisk medium å være i, og med en fart på rundt 200 km/t vil du utøve av verdens raskeste ikke-motoriserte sport.

Den første gleden du vil oppleve er når du henger under en fallskjerm for første gang, og kjenner stillheten og friheten som er rundt deg. Når du er kvitt navlestrengen (lina) og skal ha ditt første frittfall opplever du en ny dimensjon. Den stoltheten og følelsen av å ha mestret noe som svært få andre får oppleve er fantastisk. Du vil under progresjonen lære hvordan du skal bruke dine armer og bein som ror når du skal fremover eller sidelengs. Første gang du ser en annen hopper ved siden av deg, og det ser ut som om dere svever skjønner du virkelig hvorfor du har begynt å hoppe. Følelsen lar seg ikke beskrive, – må oppleves.

Elevutdannelsen i Norge er standardisert! Elevene får i dag opplæring på såkalte «Firkantskjermer» (vingfallskjermer) fra første hopp. Dette er skjermer som er relativt enkle å styre. Sikkerhet er hele tiden i fokus, og derfor er utstyret av forstålige grunner underlagt streng kontroll. Alt elevutstyr kontrolleres hver 3 mnd, og har i tillegg til dette en utvidet kontroll (Hovedkontroll) hver 6 mnd. Kontrollen utføres av personer som har en egen omfattende utdannelse på materiellet. Videre er det automatåpnere på alt utstyret. Enkelt fortalt fungerer den på den måten at en utløsermekanisme åpner reserven i trygg høyde dersom man ikke har trukket hovedskjermen. Kursene i Nimbus går over tre dager. Under ledelse av kursinstruktør som har assistanse av en eller flere hjelpeinstruktører vil du gjennomgå en grundig trening. Kurset avsluttes med en praktisk og teoretisk eksamen av elevene, før de hopper sitt første hopp. Det blir på kurset lagt stor vekt på sikkerhetsprosedyrer og det å mestre situasjoner som kan virke farlige. På de første hoppene vil fallskjermen utløses automatisk, uten at du trenger å gjøre noe selv. Etter hvert vil du kunne hoppe frittfall og utløse fallskjermen din selv.

For å kunne hoppe fallskjenn i Norge må du være fylt 16 år den dagen du skal hoppe, blitt godkjent av lege (normal god helse) og ha gjennomført et fallskjermkurs.

Som elev må du regne med å bruke ca 25-35 hopp på din progresjon. Deretter er du klar for å delta på A-sertifikatkurs. Når du har bestått dette kurset ved en skriftlig og praktisk prøve får du senere lov til å hoppe med inntil 2 hoppere i tillegg til deg selv hvorpå den ene må være instruktør. A-sertifikat gir hopperen rett til å hoppe med typegodkjent privateid fallskjermsett. Det blir litt for omfattende å her gi flere utfyllende opplysninger om hvilke krav det er for videre sertifikatkrav.

Hopper, – eller «håper» som det rett nok skrives – at vi har klart å gjøre deg litt nysgjerrig på hva denne «lidenskapen» går ut på. Selvsagt sitter du der med mange spørsmål, og forhåpentligvis enda mer spørrelysten. Vi i Nimbus vil gjøre det vi kan for at nettopp du skal få oppleve en idrett fylt med fart, spenning, samhold og et godt miljø.


Vilkår: Man er påmeldt kurs når man har fått bekreftet det fra skolesjef, og 1.000,- kroner er registrert på vår konto. Resten av kursavgiften, kroner 6.000,- må senest være på vår konto 14 dager før kurset. Ved avmelding vil ikke depositum bli tilbakebetalt.

For bestilling eller spørsmål, kontakt oss via skolesjef@nimbusfsk.no